f


Elektronisk kjørebok – Devinco – Via Tracks

 

 

Spar tid og penger med elektronisk kjørebok

 

 

Vi tilbyr elektronisk kjørebok til både små bedrifter med enkle behov og transportbedrifter med større behov inkludert flåtestyring. I samarbeid med Devinco kan vi tilby den skybaserte ViaTracks løsningen som dekker føring av kjørebøker og flåtestyring.

 

 

Personlig næringsdrivende, arbeidsgiver og arbeidstaker har etter skattereglene ikke noen plikt til å føre kjørebok. Skattemyndighetene kan heller ikke pålegge dette, men en nøyaktig ført kjørebok vil oftest være en avgjørende dokumentasjon for omfanget av eventuell yrkeskjøring.

 

 

 

 

 

Lei av å samle kvitteringer og bilag? Bruk Bilagskortet og automatiser bilagsinnsamlingen.

 

 

Har du varebil klasse 2 og bruker bilen privat? Da bør du være ekstra obs. på bruk av kjørebok. Fra og med inntektsåret 2016 er det innført et krav om elektronisk kjørebok ved individuell verdsettelse av skattepliktig fordel for yrkesbiler, jf. Finansdepartementets skatteforskrift § 5-13-1 fjerde ledd. Dersom du kjører lite privat skatter du uforholdsmessig mye med bruk av sjablonmodellen – skaff deg elektronisk kjørebok og betal skatt etter faktisk bruk!

 

 

Eksempel: En ordinær varebil klasse 2, listepris 350.000, under 3 år gammel, privat kjøring 2000 km: Forskjellen i inntektspåslaget blir kr 60.000 (sjablon) eller kr. 6.800 (elektronisk kjørebok/faktisk bruk). Les mer om privat fordelsbeskatning ved bruk av firmabil i artikkel fra Regnkap Norge.

 

 

Dersom du skal bruke elektronisk kjørebok som del av flåtestyring merk at Datatilsynet har utarbeidet retningslinjer for når en virksomhet kan bruke sporingsenheter i sine biler. 

 

 

Les mer om våre online økonomisystemer.

 

 

Om Devinco – ViaTracks

 

ViaTracks er en komplett elektronisk kjørebok som tilfredsstiller myndighetenes krav til dokumentasjon av kjøring med firmabil. Manuell føring av kjørebøker tar mye tid og det er lett å gjøre feilregistreringer eller glemme turer. ViaTracks lagrer alle kjøreturer automatisk, og gjør all dokumentasjon lett tilgjengelig for bruker og firma.

 

ViaTracks inkluderer alt du trenger for å komme i gang med automatisk registrering av kjøreturer. ViaTracks kan også integreres med Devinco SpeedyCraft og ditt økonomisystem.

 

 

Hvordan starte nettbutikk?

 

 

ViaTracks egenskaper:

 

  • Automatisk registrering av bompasseringer og kostnader.
  • Automatisk sjåføridentifisering hvis en har flere sjåfører på en og samme bil.
  • Automatisk oppdatering av kilometerstand på bil og kjørelengde per år
  • Automatisk oppdatering av biler i kart ved bruk av flåtestyring (valgfri funksjon)
  • Nøyaktig måling av alle turer
  • Oversiktelig og enkelt brukergrensesnitt
  • God filtrering og fleksible søkemuligheter på alle kjørte turer
  • Enkel avkryssing for private turer eller turer i næring
  • Hele eller deler av kjøreboken kan lagres eller skrives ut som Excel dokumenter
  • Kan monteres av kunden selv og krever ingen vedlikehold eller opplæring

 

Ta kontakt med våre rådgivere og regnskapsførere.